27 september 06:02, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och under kvällen tjänstgör Fredrik Svedemyr.

19.33 Brand, Prästkragsgatan, Göteborg. Räddningstjänst släcker en brand på baksidan av en förskola, och polis skickas till platsen. En anmälan om mordbrand skrivs. Det finns ingen misstänkt.

22.06 Rån, Hisings Backa, Göteborg. En man blir rånad på två halskedjor under promenad med sin hund. Okänd gärningsman rycker halskedjorna av mannen. Mannen får märken på halsen, och ringer polis när han kommit hem. Polis upprättar en anmälan om rån. 

22.47 Brand, Tidaholm. En parkerad bil brinner, och polis samt räddningstjänst skickas till platsen. Branden släcks, och en anmälan skadegörelse genom brand skrivs. Det finns ingen misstänkt. 

23.50 Arbetsplatsolycka, Balteryd, Tibro. En man blir å sin arbetsplats klämd av en truck, och polis samt ambulans skickas till platsen. Mannen uppges ha fått en fraktur i ett ben, och förs med ambulans till sjukhus. En anmälan arbetsplatsolycka skrivs. 

01.12 Rattfylleri, E20 Lerum. Polis ska stanna en personbil för kontroll där föraren, en man, väljer att inte stanna på polisen stoppsignal. Ett förföljande inleds riktning österut, där bilföraren tar av mot Lerum. I höjd med Lilla Bråtavägen kör mannen in i en parkerad bil, där ytterligare två parkerade bilar får skador,  och han kan säkras av polis. Mannen visar tecken på påverkan, och tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri. Han är även misstänkt för vårdslöshet i trafik. Hans körkort omhändertas av polis.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.