27 september 07:09, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har hanterat ett 30-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. Händelser i urval:

03.42 SOS larmade om en brand i Vagnhärad där två bilar i en carport hade börjat brinna, även en fyrhjuling fanns intill. Det förelåg ingen spridningsrisk till intilliggande fastigheter. Branden blev fullt utvecklad. Polisen misstänker att branden kan ha varit anlagd och skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

04.35 Det kom larm om brand i ett soprum på Brusensgatan i Eskilstuna. Det var en fullt utvecklad brand och det fanns en risk att branden skulle sprida sig. Detta hände också kort efter larmet då en bil intill fattade eld. Sammanlagt fyra bilar drabbades av skador. Polisen har undersökt omständigheter på platsen och skrev en anmälan om skadegörelse genom brand, då det finns misstanke om att branden var anlagd.

05.44 Det kom larm om två brinnande bilar vid Näckrosgången i Nyköping. Bilarna stod bara någon meter från en villa. Det fanns enligt räddningstjänsten en spridningsrisk, men det ska inte ha skett. Polisen misstänker att branden är anlagd och upprättar en anmälan om mordbrand på grund av spridningsrisken mot bostadshuset. Det finns i nuläget ingen gripen eller misstänkt. Ingen ska ha skadats i samband med branden.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.