29 september 06:50, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Johnny Gustavsson. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 55 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:12 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Norrahammarsvägen i Jönköping. Föraren, en man i 25-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. Han misstänks för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk och grov olovlig körning alternativt olovlig körning. Han fick följa med för provtagning och förhör. I bilen satt en passagerare, även han är i 25-årsåldern. I bilen påträffades gods som misstänks vara stulet. De båda männen misstänks för stöld.

01:08 Polisen larmades till en restaurang på Nygatan i Nässjö med anledning av ett pågående inbrott. Flera polispatruller beordrades till platsen. En man, som är i 40-årsåldern, hade tagit sig in i lokalen men hade lämnat platsen innan första polispatrull kom dit. Med hjälp av vittnesuppgifter kunde den misstänkte mannen lokaliseras och gripas av polis i närområdet. Mannen är misstänkt för stöld genom inbrott. Den gripne ska ha hotat flera poliser verbalt, han är även misstänkt för hot mot tjänsteman.

02:55 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Försörjningsvägen i Jönköping. Föraren, en man i 20-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. Han misstänks för drograttfylleri och fick följa med för provtagning och förhör.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.