29 september 06:50, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Johnny Gustavsson. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 35 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

01:28 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till en förskola i området Vilbergen, Norrköping, med anledning av en brand. Flera polispatruller åkte till platsen. Det handlade om en fullt utvecklad brand. Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med branden. Det finns i nuläget ingen naturlig förklaring till branden, polisen ska utreda brandorsaken. En förundersökning gällande mordbrand har inletts. Platsen spärrades av för en kriminalteknisk undersökning, den ska genomföras när det är möjligt. Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

05:29 Ett SOS-larm inkom till polisen gällande en brand på Skepparegatan i Norrköping. Det var en moped som brann, ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.