Uppdaterad 29 september 20:09

29 september 14:36, Rån väpnat, Upplands väsby

I Apoteksskogen hotade gärningspersonen till sig en moped från brottsoffret.

Polisen är på plats för att söka efter gärningspersonen som lämnade platsen på mopeden. Platsen där rånet skedde är avspärrad så att den kan undersökas. I sökandet efter gärningspersonen används förutom utryckningsfordon även hundpatrull.

Poliserna som är på plats för att ta reda på vad som har hänt har fått uppgifter om att en man setts i närheten av platsen där rånet skedde. Den mannen hade något som uppfattades som ett skjutvapen och eventuellt har skotts avlossats.

Polisen har inlett förundersökning angående grovt rån och grovt vapenbrott. I nuläget utreds detta att det är samma gärningsperson men om det kommer fram uppgifter som visar att detta inte stämmer kommer polisen utreda brotten var för sig.

Uppdatering klockan 16:32

I det arbetet som görs på plats har den moped som brottsoffret tvingades att lämna ifrån sig anträffats.

Uppdatering klockan 20:07

Teknikerna är klara med sitt arbete och den avspärrning som har funnits är borttagen. I utredningen har det kommit fram uppgifter som styrker att det är samme person som är misstänkt för grovt rån och grovt vapenbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.