29 september 19:41, Rån väpnat, Aneby

Man gripen efter rån mot kafé.

18.09 Polisen larmades om att det hade skett ett väpnat rån mot ett kafé i centrala Aneby. En delvis maskerad man med ett pistolliknande föremål hade sedan lämnat platsen till fots. Ingen hade skadats fysiskt i samband med händelsen. Flera polispatruller larmades till adressen.

19.03 En man har gripits, misstänkt för väpnat rån. Han är i 25-årsåldern. En leksakspistol hittades i samband med gripandet.

När polisen kom till adressen strax efter larmet arbetade patrullerna initialt med flera uppgifter, bland annat med att hålla förhör med vittnen och att undersöka övervakningskamerabilder.

Arbetet ledde till misstankar mot en man som polisen känner till sedan tidigare. Polisen åkte till en adress i Aneby där mannen kunde gripas.

Signalementet stämde och en leksakspistol hittades. Han hade kommit över en mindre summa kontanter. Rättsläget är i nuläget väpnat rån.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.