Uppdaterad 30 september 05:39

29 september 20:25, Farligt föremål, misstänkt, Södertälje

Misstänkt farligt föremål i en personbil på Hyggesvägen.

Det misstänkta farliga föremålet kommer undersökas. Tills dess det är gjort kommer platsen kring fordonet vara avspärrat.

Avspärrningen påverkar trafiken på Robert Anbergs väg.

Uppdatering klockan 21:21

Det misstänkta farliga föremålet upptäcktes i samband med att polisen stoppade och kontrollerade en personbil och dess förare samt passagerare på Hyggesvägen. Kontrollen av personerna och det misstänkta farliga föremålet är inte avslutat.

Uppdatering klockan 21:42

De personerna som fanns i bilen är gripna i utredningen angående förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Uppdatering den 30 september klockan 02:45

Polisen är klar med sitt arbete på Hyggesvägen. I och med det finns det ingen begränsning för fordonstrafiken på Robert Anbergs väg.  Det har inte hittats fler misstänkta explosiva varor vid den undersökningen som nu är avslutad. Undersökningen av det föremål som har anträffats kommer fortsätta på annan plats.

Uppdatering den 30 september klockan 05.35

Fyra personer är gripna och numer också anhållna. De är i nuläget misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Undersökningen av det misstänkt farliga föremålet är inte klart och det undersöks på annan plats. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.