Uppdaterad 30 september 02:14

29 september 21:03, Räddningsinsats, Leksand

Sökinsats pågår efter ett flygplan med en person ombord som saknas.

Ett flygplan med en person ombord saknas. Den sista kända positionen är i området Brändan/Björberget i Björbergshällan i Leksands kommun. Larmet kom in till SOS 21:03. Sista kontakten med piloten ska ha varit i Mora. Flera resurser är inkopplade - räddningstjänst, ambulans, polis och Sjö- och flygräddningscentralen JRCC. 

Uppdatering 22:42

Räddningsinsatsen leds av JRCC och polisen bistår i arbetet. Just nu söker räddningstjänst och helikopter i sökområdet. Polis arbetar samtidigt med ledstångssök, alltså söker igenom vägar, stigar och liknande. 

Uppdatering 23:53

Flygplanet har hittats efter ett konstaterat haveri. Flygsökinsatsen är därmed avslutad och den fortsatta insatsen leds nu av räddningstjänsten. Ambulans är på väg fram till platsen. Det är i nuläget oklart vad som har orsakat haveriet, det kommer utredas. 

Uppdatering 02:12

Piloten, en man i 80-års åldern, har konstaterats avliden. Anhöriga är underrättade.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.