03 september 01:25, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens händelser

22:39 - Grov olovlig körning. Örnäset, Luleå

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Föraren saknar körkort och en anmälan gällande grov olovlig körning alternativt olovlig körning upprättas. Misstanke uppkommer också om att passageraren är påverkad av narkotika. Passageraren medtas till provtagning och en anmälan gällande ringa narkotikabrott eget bruk upprättas.

01:40 - Rattfylleri. Sangis, Kalix

Polis kontrollerar en personbil. Vid kontrollen misstänks föraren vara påverkad av narkotika. Föraren, en man, medtas till provtagning och en anmälan gällande drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk upprättas. Bilens nyckel omhändertas enligt polislagens 24 a § för att förhindra fortsatt trafikbrottslighet.

01:54 - Lugnt i länet

02:31 - Brand. Laisvall, Arjeplog

Polis kallas till en brand i en villa. Polis biträder räddningstjänsten på platsen. Initiala uppgifter gjorde gällande att branden var fullt utvecklad. Polis lämnade platsen och upprättade en anmälan om brand utan misstanke om brott.

02:54 - Rattfylleri. Gammelstad, Luleå

Polis kontrollerar en personbil där föraren misstänks vara påverkad av narkotiska preparat. Föraren medtas till provtagning och en anmälan gällande drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk skrivs. Bilens passagerare misstänks också vara påverkad av narkotika och medtas till provtagning. Anmälan gällande ringa narkotikabrott eget bruk och innehav skrivs.

06:11 - Lugnt, inget att rapportera

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.