Uppdaterad 04 september 15:56

03 september 21:16, Skottlossning, Haninge

Samtal om skott som avlossats i Jordbro.

Flera resurser är på plats i Jordbro efter att samtal inkommit om skott som avlossats i anslutning till ett flerfamiljshus. Enligt inringarna har flera skott avlossats. En skottskadad person är anträffad på platsen.

Personer ska ha setts lämna platsen. Polis arbetar på att förbättra lägesbilden. Ingen är i nuläget gripen för händelsen. 

Uppdatering klockan 21.35: 
Ytterligare en skottskadad person är anträffad. Ambulans är på plats och vårdar de två skadade. En insats med att gripa de som är ansvariga för händelsen pågår. 

Uppdatering klockan 22.07
En trolig brottsplats är lokaliserad till en innergård. Hylsor har anträffats. De två skadade personerna är förda med ambulans till sjukhus. De ska båda ha varit vakna och talbara före avfärd.

Uppdatering klockan 23.24
En teknisk undersökning är påbörjad. Skadeläget för de två skadade personerna har inte försämrats. Polis arbetar vidare med olika resurser utifrån den information som hittills samlats in.  

Uppdatering klockan 00.20
Personer har tagits med på förhör. Dessa är i nuläget inte misstänkta för brott. 

Uppdatering klockan 00.37
Avspärrningarna är nu hävda. En förundersökning gällande mordförsök är inledd. 

Uppdatering den 4 september klockan 15.56
Polisen har under helgen extra poliser i området i informationsinhämtande och trygghetsskapande syfte.  

Nu pågår ett arbete med att gå igenom och analysera den information som hittills inkommit i utredningen. Ingen är ännu gripen för händelsen som utreds som mordförsök. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.