30 september 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Stefan Gustavsson samt Hans-Jörgen Ostler.

22.28 Göteborg, brott mot knivlagen.
Polisen får information att någon person skall ha en kniv på sig på Gamlestadstorget. Patrull till platsen som kontrollerar en person som stämmer in på de uppgifter som nämnts och kan då ta en kniv i beslag. Mannen som är i 30 års åldern är nu misstänkt för brott mot knivlagen.

23.00 Göteborg, drograttfylleri m.m.
En bilist kontrolleras på Munspelsgatan och där påvisar föraren tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning. Då han även saknar körkort så är han även misstänkt för olovlig körning. Passageraren kan misstänkas för narkotikabrott, eget bruk.

00.52 Skövde, grov olovlig körning m.m.
En bil kontrolleras på Lövängsvägen och det visar sig att bilen är belagd med körförbud. Föraren, en kvinna i 35 års åldern, saknar körkort och har tidigare blivit rapporterad för olovlig körning varför bilen tas i beslag enligt Trafikbrottslagen §7. Passageraren misstänks för narkotikabrott, eget bruk.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.