30 september 15:27, Uppdatering, Umeå

Uppdatering gällande misstänkt våldtäkt i Umeå den 19 september.

Under söndagen den 19 september anmäldes en våldtäkt. Brottet ska ha skett utomhus någon gång mellan klockan 02:00-03:00 natten mot söndagen den 19 september i området mellan Maja Beskowskolan och gång- och cykelbron Svingen.

Polisen är fortsatt intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i området mellan Maja Beskowskolan och Svingen och/eller Öst på stan den aktuella natten. 

Särskilt intresserade är polisen av att komma i kontakt med fyra unga män som setts i området vid den aktuella tidpunkten. De fyra unga männen och målsäganden ska ha kommit i kontakt Öst på stan och slagit följe därifrån. I höjd med Maja Beskowskolan ska sedan sällskapet ha delat på sig.

En av dessa män ska ha burit en ljus jeansjacka (den ska inte ha varit jeansfärgad). En annan av männen ska ha burit en grön tröja under en jacka eller liknande.

Har du gjort iakttagelser eller har tips, kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.