04 september 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

23.03 Göteborg, grov misshandel
Flera personer ringer polisen om att minst två personer slåss med järnrör eller batong på Paprikagatan. När polisen kommer fram har det lugnat ner sig men man påträffar en man i 55-årsåldern som blöder från huvudet. Han är vaken och talbar men förs i ambulans till sjukhus. Polisen har sökt i området efter misstänkta men utan resultat. En anmälan om grov misshandel har upprättats.

23.55 Göteborg, rån
I Slottsskogen har en man i 20-årsåldern blivit rånad på sina airpods. Han körde genom Slottsskogen på en elsparkcykel när tre personer stoppade honom och satte en taser (någon form av elchockvapen) mot hans rygg. De brottade även ner honom och tog hans airpods. Rånarna var mörkklädda och bar munskydd. De försvann från platsen och har inte hittats. Den rånade mannen klarade sig utan skador. Anmälan om rån alternativt grovt rån har skrivits.

02.46 Mark, villabrand
Utanför Torestorp har det börjat brinna i en villa. Villan helt övertänd enligt räddningstjänsten som inriktar sig på att skydda en intilliggande ladugård. Inga personskador och inga misstankar om brott.

04.41 Göteborg, rån
En man i 20-årsåldern har blivit rånad på sin mobiltelefon på Andra Långgatan. Fyra män, varav en var aktiv, kommer fram till honom och frågar om han får låna mobiltelefonen. När han får telefonen springer han och hans tre kompisar från platsen. Målsägaren springer efter och vid Grönsakstorget uppstår någon form av tumult och han som tog telefonen hotar att döda målsägaren. Målsägaren backar då och gärningsmännen springer från platsen. Han ringer polisen som snabbt börjar arbeta med ärendet och en stund senare kan fyra misstänkta gripas, en för rån och tre för medhjälp till rån. Inga personskador.

05.35 Göteborg, rån
På Stampgatan har en man i 40-årsåldern blivit nerslagen och rånad. Någon har slagit honom med något i huvudet och tagit hans telefon. Han förs till Mölndals sjukhus i ambulans och har ännu inte förhörts av polis. Anmälan om rån.

Misshandel i relation, Polisområde Älvsborg
Under natten har en kvinna anmält att hon blivit misshandlad av en man som är hennes sambo. Detta ska ha skett även vid tidigare tillfällen. Polisen har skrivit en anmälan om misshandel mot mannen som inte har frihetsberövats. Kvinnan behövde inte uppsöka sjukvård.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.