04 september 22:09, Olaga hot, Håbo

En man grips för grovt olaga hot.

Under en pågående privat fest på en adress i Bålsta blir en manlig granne hotfull och utåtagerande. En av festdeltagarna försöker leda hem mannen, som upplevs som berusad, till sin bostad.

På väg tillbaka till mannens bostad börjar han ofreda festdeltagaren sexuellt och när de kommer fram till mannens bostad ska han ha tagit fram någon form av vapenliknande föremål som han hotar festdeltagaren med.

Flera polispatruller beordras till platsen och med tanke på att mannen kan vara beväpnad väljer polisen att använda sig av en förhandlare för att få mannen att själv överlämna sig till polisen. 

Klockan 00:46 överlämnar sig mannen självmant och kan gripas. Mannen, som är i 50-årsåldern, misstänks för grovt olaga hot och sexuellt ofredande. Efter beslut av åklagare blir han senare också anhållen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.