05 september 07:00, Sammanfattning natt, Värmlands län

Sammanfattning kväll och natt i polisområde Värmland.

01.11 Karlstad. I samband med att en polispatrull försökte stoppa en bil för kontroll blev en av poliserna påkörd. Patrullen skulle stoppa bilisten på Tullhusgatan i Karlstad. Polisen blev påkörd men klarade sig utan skador. Föraren, en man i tjugoårsåldern är omhändertagen och är misstänkt för drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik och försök till grovt våld mot tjänsteman.

01.33 Hammarö. Inbrott i lägenhet upptäcks då lägenhetsinnehavaren kommer hem. Gärningsmän krossat en ruta och gått in. Lägenheten genomsökt, oklart vad som stulits.

02.56 Karlstad. En man i tjugofemårsåldern blir misshandlad inne på ett snabbmatställe i centrala Karlstad. Gm avviker från platsen. Anmälan misshandel.

03.09 Hammarö. En person i artonårsårsåldern misstänkt för grovt rattfylleri efter en trafikolycka på Hammarö. Singelolycka.

Under natten har ett flertal ingripanden gjorts mot högtspelande fordon i Arvika och Säffle. Ett flertal ordningsböter för störande ljud har utfärdats. Flera ingripanden i enlighet med alkohollagen har också gjorts där alkohol har förverkats.

Även i Sunne har böter för störande musik utfärdats. Aktuella förare har dessutom avvisats från centrala Sunne.

I Torsby har en bil tagits i beslag enligt TBL7 efter att föraren stoppats utan giltigt körkort. Denne misstänks för grov olovlig körning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.