Uppdaterad 05 september 10:00

05 september 07:11, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson är Johnny Gustavsson.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 65-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen har gripits. 9 personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Natten har varit fylld av rutinkontroller och fyllerier. Berusade människor har misshandlat varandra utan såvitt vi känner till bestående skador.

Avbröt cykelstöld

00:05 En boende i Torpa hörde ljus från gården och upptäckte att ett par tjuvar försökte stjäla en cykel med hjälp av en vinkelslip. De var redan ”på tå” för en annan granne hade tidigare redan uppmärksammat ett annat liknande försök. Stölden avbröt när vittnet hängde ut genom fönstret och skrek på gärningsmännen. Bra jobbat där!

Sexuellt ofredande i Öster City (obs! platsen är uppdaterad)

04:00 En ung kvinna blev ofredad i Öster City när hon väntade på sin taxi. En okänd man kom fram till henne och tog på hennes överkropp. Kvinnan försvarade sig med slag och sprang till sin taxi.

Polisen inleder en förundersökning om sexuellt ofredande.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.