05 september 08:01, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Åtta personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:20 Skadegörelse, Piteå
Samtal inkommer om att ett fönster i centrala Piteå har utsatts för skadegörelse. Polis åker till aktuell adress, håller förhör och upprättar en anmälan.

23:19 Misshandel, Luleå
Polis kallas till en adress i Luleå med anledning av att en man misstänks ha misshandlat en kvinna. Mannen grips och anhålls senare av åklagare, misstänkt för grov misshandel. Kvinnan förs till sjukvård.

23:48 Olovlig körning, Kalix
Samtal inkommer om att en bil körs av en minderårig person i Kalix. Polis beordras ut och anträffar aktuellt fordon. Fordonets förare stannar dock inte på polismans tecken och ett förföljande sker innan föraren stannar. Föraren, som är minderårig överlämnas till sina föräldrar. Föraren misstänks för olovlig körning, vårdslöshet i trafik samt för att ej ha stannat på polismans tecken. Anmälan upprättas.

00:34 Rattfylleri, Boden
Polis stoppar och kontrollerar ett fordon på länsväg 356 norr om Boden. Misstanke uppstår om att föraren, en man, är påverkad av narkotika och han får följa med för provtagning och förhör. Bilnyckeln omhändertas för att förhindra fortsatt trafikbrottslighet och en anmälan upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.