05 september 08:22, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Johnny Gustavsson. Här kommer ett urval av nattens händelser:

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 ooch 07:00 hanterat ett 90-tal ärenden som rör Södermanland. Ingen har gripits. 15 personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Drograttfylleri utanför Nyköping

01:47 En patrull stöter på en bil i Brandkärr Nyköping. Föraren försöker då köra ifrån polisbilen i hög hastighet. Efter turer genom bostadsområden gick färden ut mot E4 där farten var uppe i 250 km/h men med låg trafikintensitet. Beslut togs om att godkänna användning av spikmatta. En bit norr om Nyköping svänger bilen av E4 och går då ner i diket. Fyra personer i 20-årsåldern grips. Samtliga misstänks nu för ringa narkotikabrott, eget bruk. Föraren misstänks också för grov olovlig körning samt vårdslöshet i trafik. 

Brand i Vingåker

04:26 Polis och räddningstjänst kallades till en adress i Vingåker. Ett mindre skjul stod i brand.

05:15 Branden släckt. Polisen upprättar en anmälan om skadegörelse genom brand och kommer att göra en brottsplatsundersökning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.