06 september 06:46, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 55 ärenden mellan klockan 22 och 06. Ingen har gripits under denna tidsperiod. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:18 Polisen larmades till Folkets husvägen i Skärblacka, Norrköping, med anledning av att en inringare hade upptäckt en misstänkt bildelsstöld. Inringaren hade noterade två personer som låg under en parkerad bil. Flera polispatruller beordrades till platsen för att utreda händelsen. Ingen misstänkt gärningsperson fanns kvar på platsen när polis anlände. Minst en bil ska sakna sin katalysator. En anmälan om stöld upprättades. Det finns ingen misstänkt för brottet.

02:02 Polisen larmades till en butik på Tilasvägen i Åtvidaberg med anledning av ett inbrott. Flera polispatruller åkte till platsen. Någon, eller några, hade krossat en ruta och tagit sig in i lokalen. Exakt vad som har stulits är inte preciserat. Brottsplatsen spärrades av för en kriminalteknisk undersökning. En anmälan om stöld genom inbrott upprättades, det finns ingen misstänkt för brottet.

03:37 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Bråbogatan i Marielund, Norrköping. Bilisten, en man i 35-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. Han misstänks för drograttfylleri och fick följa med för provtagning och förhör.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.