Uppdaterad 06 september 18:47

06 september 10:52, Bråk, Lund

Bråk i centrala Lund.

Samtal inkommer om ett bråk mellan flera personer utomhus vid järnvägscentralen. Någon ska vara skadad och förd till sjukhus av en privat bil. Flera polispatruller är på plats vid järnvägsstationen och på sjukhuset.

En misstänkt brottsplats är avspärrad vid stationen.

Uppdatering: Ett bråk på Kämpagränden kan ha samband med bråket på stationen. En person från Kämpagränden och ytterligare en person från stationen är förda till sjukhus med ambulans. En person är frihetsberövad.

Uppdatering: Ett större bråk mellan de två grupperingar som varit inblandade utanför sjukhuset, två personer skadade som tagits in på sjukhuset. Ett stort antal polispatruller är på plats för att säkerställa ordningen vid sjukhuset.

Uppdatering: Totalt sju personer har skadats i samband med bråken. En person har fått vård för skador som tillfogats vid bråket på Kämpagränden, denna person har fått lämna sjukhuset. Två personer har skadats i samband med bråket vid järnvägsstationen och fyra personer har skadats i samband med bråket på sjukhusområdet. Polisen har ingen uppgift om deras skadeläge. 

En person är gripen. Denna person var inblandad i bråket vid järnvägsstationen. 

Bråket vid järnvägsstationen rubriceras som försök till mord. De övriga bråken rubriceras i nuläget som grov misshandel. 

Polisens tekniker har arbetat vid samtliga brottsplatser. Under den närmaste tiden kommer polisen att ha ökad närvaro i Lund. 

Uppdatering: Enligt Region Skåne har åtta personer fått vård efter bråken. Tre av dem har fått lämna sjukhuset. Två stycken är lindrigt skadade och tre har allvarliga men ej livshotande skador. 

Uppdatering: Den initiala bedömningen är att bråken föregåtts av en konflikt mellan två familjer. Närmare detaljer är i nuläget ej kända. Förundersökningsarbetet pågår och innebär bland annat att en stor mängd vittnesförhör ska sammanställas. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.