07 september 12:00, Uppdatering, Lund

Uppdatering av gårdagens händelser.

Efter gårdagens händelser i Lund jobbar polisens med en stor utredningsresurs för att gå igenom det utredningsmaterial som hitintills samlats in. Det rör sig om ett stort antal förhör med vittnen, målsägare, misstänkta och andra uppgiftslämnare. Utredarna tittar också på om det finns övervakningskameror på de olika brottsplatserna och om de i så fall fångat händelserna eller delar utav dem. Sedan tidigare finns också bilder och filmer som vittnen tagit. Flera förhör kommer också att hållas under dagen. Både med inblandade i bråket men även vittnen och andra uppgiftslämnare.

Polisen kommer att ha en ökad närvaro i Lund under dagen för att förhindra ytterligare våldsbrott och förhoppningsvis bidra till en ökad trygghet i Lund med omnejd.

Polisens utredare är fortsatt intresserade av att komma i kontakt med personer som bevittnat någon av händelserna och/eller har bilder eller filmer från händelserna. Dessa vittnen och uppgiftslämnare uppmanas att kontakta polisen via telefonnummer 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.