08 september 05:51, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalespersoner under onsdagen är Stefan Gustafsson och Peter Adlersson.

Kl 22.31 Göteborg, brand i garage
Räddningstjänst och polis larmas till Bredfjällsgatan där det ska komma rök från ett garage. På plats konstateras att det rör sig om en moped som brunnit i garaget. Mopeden samt ytterligare två fordon skadas i samband med branden. Anmälan upprättas med rubricering skadegörelse genom brand. Inga kända personskador. Ingen gripen.  

Kl 02.03 Munkedal, inbrottsstöld av glass mm
Ett sk kameralarm löser ut i en fastighet som tillhör en glasstillverkare vid Öringsvägen. Två personer är synliga på kamerabilderna. Väktare och polis larmas till platsen. De två som varit synliga ses via kamera springa från platsen bärande på kartonger, troligen glass. På plats hittas en uppbruten glassbil och det ligger glass runt omkring bilen. Polisen observerar en bil som lämnar området kring brottsplatsen och följer den. Bilen stannar och två personer springer från bilen. De två kan snabbt fångas/gripas. En man född -01 och en född -87. De båda misstänks för inbrottsstölden av glass. Den yngre av de två misstänks även för ringa narkotikabrott genom eget bruk. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.