08 september 06:53, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.39 polisen har hittills hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen person har gripits för brott, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

02.30 en inringare kontaktade polisen för att en pågående stöld från en parkerad bil hade upptäckts vid Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. När tjuvarna, som var tre till antalet upptäcktes försvann de springade från platsen och därefter åkte de iväg med bil. Polisen spanade efter tjuvarna men har inte lyckats hitta den aktuell bilen. Polisen har påbörjat en utredning om försök till stöld av katalysatorn på bilen. Den sitter kvar men bilen en Mercedes har fått skador.

05.33 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll noterades att bilföraren inte sett till att ett minderåriggt barn i bilen hade bilbälte / motsvarande. Bilföraren, en man i 60-årsåldern fick böter på 2500:-

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.