08 september 06:53, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.08 polisen har hittills hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits för brott, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

04.20 polisen fick samtal från stadsdelen Lasarettet i Nyköping. Inringaren berättade att familjen precis fått oinbjudet besök av en man som tagit sig genom den troligtvis olåsta entrédörren. Polisen åkte till platsen för att ta reda på vad som hänt. Det visade sig att mannen, som är i 40-årsåldern, tagit sig in bostaden utan lov och att han tagit mat för familjen. Han greps misstänkt för grov stöld. Eftersom han var tydligt påverkad av droger blev han också misstänkt för ringa narkotikabrott.

05.03 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll blev en bilförare, man i 25-årsåldern misstänkt för drograttfylleri. Han fick följa med för provtagning och förhör varefter han frigavs.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.