08 september 12:35, Rån väpnat, Göteborg

Rån på arbetsplats i Guldheden.

En kvinna ringer polisen och uppger att hon blivit hotad och fråntagen sin dator i på en arbetsplats vid Guldhedsgatan. En okänd man ska ha kommit in på arbetsplatsen tagit datorn och börjat gå ut från lokalen då anmälaren och ytterligare två kollegor försöker stoppa mannen. Mannen tar då upp en kniv och hotar samtliga. Genom denna handling så övergår brottet till rån. 

Mannen ska sedan försvunnet upp i ett skogsområde i närheten av arbetsplatsen. Polis larmas till platsen. Även hundpatrull tillkallas. Inga uppgifter om fysiska skador då det gäller anmälaren. 

Kl 12.43: Polis på plats. Möjligen har ytterligare minst en dator försvunnit från arbetsplatsen i samband med rånet. Polis söker i närområdet efter gärningsmannen. Mannen anträffas på Dr Fries torg och kan gripas. Två datorer anträffade på mannen. Saksök genomförs längs med flyktvägen av hundpatrull.   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.