09 september 07:18, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.13 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning och förhör på grund av misstänkt drogpåverkan.

02.45 en polispatrull stoppade en bilist för en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Eskilstuna södra delar. Bilisten hade visat tecken på att vilja undvika polisen varför misstanke uppstod om att allt inte stod rätt till. Vid en husrannsakan i bilen anträffades först en mindre mängd misstänkt narkotika, som togs i beslag. Även ett elchockvapen anträffades och togs i beslag. Föraren, en man i 25-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för drograttfylleri och vapenbrott. Mannen frigavs efter förhör.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.