Uppdaterad 09 september 10:18

09 september 07:19, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.33 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar.En har gripits för brott, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning och förhör på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.37 en person ringde till polisen och berättade att han fått ett fönster sönderslaget på bostaden i Sjögestad, Linköping. En misstänkt person skulle befinna sig utan varför polisen åkte till platsen. Den misstänkte anträffades och han förhördes, misstänkt för skadegörelse.

00.52 vid en rutinmässig personkontroll på en person i Skäggetorp Linköping uppstod misstanke om ringa narkotikabrott och en man i 20-årsåldern fick förja med för provtagning och förhör.

01.14 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i stadsdelen Fiskeby i Norrköping anträffades ett stort antal spritflaskor. Polisen påbörjade en utredning om brott mot alkohollagen och tog över 200 flaskor vodka i beslag. Polisen höll också förhör med föraren och tog enmobiltelefon i beslag för undersökning.

03.31 i samband med tillsyn på en restaurang på Slottsgatan i Norrköping uppstod misstanke om ringa narkotikabrott och två kvinnor i 25-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

04.55 väktare larmade polisen till Grundläggaregatan i Norrköping. Vid kontroll på platsen visade det sig att en bilist kört in i Folktandvårdens lokaler. En manlig bilförare i 60-årsåldern greps på platsen för grov skadegörelse. Han kommer att förhöras och därefter kommer en åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen. Platsen är avspärrad i väntan på en kriminalteknisk undersökning.

Uppdatering 10.15: Den misstänkte mannen har nu anhållits av åklagare, han är på sannolika skäl misstänkt för grov skadegörelse.

 05.35 samtal kom till polisen om en viltolycka på riksväg 34 i Kristberg, Motala där en bilist hade krockat med en älg. Materiella skador på bilen och älgen sprang vidare. Polisen har kallat på en eftersöksjägare som ska spåra älgen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.