09 september 07:20, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.58 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits för brott, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning och förhör på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.17 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Hestra blev en bilförare misstänkt för rattfylleri. Mannen, som är i 40-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

01.21 polisen fick uppgifter om att en man hade utsatt en kvinna för misshandel i Eksjö. Polisen åkte till platsen för attutreda vad som hänt. Polisen har påbörjat en utredning om misshandel av en kvinna i 30-årsåldern och förhör har hållits med kvinnan. Det finns inga uppgifter om att hon ska ha behövt ambulanssjukvård. Polisen sökte efter en misstänkt man och han anträffades i enlägenhet där han greps, misstänkt för misshandel. Han förhördes av polisen undernatten och strax efter kockan 05 blev han anhållen av en jouråklagare, på sannolika skäl misstänkt för misshandel.

03.54 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Linderås, Tranås blev en kvinna i 30-årsåldern misstänkt för drograttfylleri. Vid en husrannsakan i bilen anträffades en mindre mängd misstänkt narkotika som togs i beslag.

06.36 SOS-larm kom till polisen om viltolycka på längsväg 640 i Skillingaryd där en bilist hade krockat med en älg. Ingen personskada men bilen fick en mindre skada. Älgen sprang norrut och polisen har kallat en eftersöksjägare till platsen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga olyckor att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.