01 april 03:37, Stöld, Ovanåker

Stöld av diesel från lastbil.

Föraren till en lastbil som står parkerad på Långgatan i Alfta upptäcker två unga personer som står och slangar diesel från förarens lastbil. När de båda ungdomarna, som ska ha varit pojkar, blir upptäckta försvinner de från platsen i en äldre A-traktor av pickup-modell. Enligt föraren ska A-traktorn ha varit mörk och med en större rand på taket.

Innan de åker från platsen ser föraren att de båda pojkarna hämtar en slang som sitter kvar vid tanklocket till lastbilen, och efter kontroll saknas en större mängd diesel i lastbilen.

Polisen upprättar en anmälan om stöld. En patrull söker också av närområdet, men utan att träffa på den aktuella A-traktorn.

Polisen är angelägna om tips och iakttagelser från allmänheten som kan vet vem som äger den här A-traktorn, eller som har sett något i samband med stölden. Ring polisen på 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.