01 april 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler.

22:42 Stöld, Orust
Flera personer observerade då de lastade saker från en bil till en annan på Petrasväg på Orust. Männen betedde sig konstigt enligt uppgifter till polisen rörde det sig om en stöld. Männen ska ha rört sig i privata trädgårdar vilket verkade misstänksamt. Polis kallades till platsen under framkörningstiden han männen lämna platsen men de stoppades av polispatrull och två personer i 30-årsåldern greps misstänkta för stöld. En misstänkt stulen kompressor togs i beslag av polispatrullen. 

23:32 Rån m.m. Göteborg
Polis kontaktades om ett rån som ägt rum på Dimvädersgatan i Göteborg. En man uppgav att han skulle till adressen för att träffa en kvinna då två män trängde sig in i lägenheten och med kniv och hammare rånade mannen på mobiltelefon och pengar, då han tvingades Swisha en summa pengar. Polis kom till platsen och tog upp en anmälan om rån, Polispatrullen fattade även misstankar mot målsägaren som är en man i 25-årsåldern som misstänktes för köp av sexuelltjänst.   

02:21 Stöld genom inbrott, Stenungsund
Polis kontaktades av väktare som via larm med övervakningssystem kunde se hur två gärningsmän brutit sig in i en butik och stulit cyklar. Polis kallades till platsen som mötte väktaren på platsen som uppgav att gärningsmännen lämnat platsen. Fönster på entrédörren var uppbrutet och flera cyklar ska ha stulits ur butiken. Polis letade efter gärningspersoner i området utan att någon greps. En anmälan om stöld genom inrott upprättades. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.