01 april 06:42, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 40-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Händelser i urval:

22.42 Polisen larmades om att det hade skett en väskryckning i Berga, Linköping. Två män ska ha kommit fram till en person och sagt något, sedan ryckt väskan och lämnat platsen på elsparkcykel och cykel. Den drabbade är en man i 35-årsåldern. Polis kom till platsen och sökte efter gärningspersonerna, men utan framgång. Det ska ha funnits mobiltelefon, surfplatta och nycklar i väskan. En anmälan om grov stöld upprättades.

03.21 Ett larmbolag ringde polisen om ett inbrott hade setts på en övervakningskamera. Två personer hade tagit sig in i en verkstad på en adress vid Grebo, Åtvidaberg. Polis kom dit, men ingen misstänkt kunde hittas. Det ska ha stulits verktyg till ett okänt värde. En anmälan om stöld genom inbrott upprättades.

Utöver detta har polisen hanterat larm om bråk, överfallslarm, psykisk ohälsa, narkotikapåverkade personer, etc. som inte lett till gripanden eller allvarliga konsekvenser. Polisen har också utfört en hel del kontroller, dels efter larm från allmänheten och dels på eget initiativ, som inte lett till brottsmisstankar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.