10 april 06:50, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson.

22.39 Trafikbrott, Hovavägen, Gullspång. En bilförare stannar inte på polisens stoppsignal, och ett förföljande inleds. Bilföraren, en man, stannar efter en stund, och det visar sig att han sedan tidigare inte har behörighet att köra. Bilen tas i beslag enligt trafikbrottslagen, och föraren misstänks för grov olovlig körning. 

22.57 Rattfylleri, Kinnamarksvägen, Kinna. Polis och räddningstjänst skickas till Kinnamarksvägen, där en bilist kört in i en sten. Olyckan har inte medfört några personskador,  men föraren, en man, visar tecken på påverkan. Han tas med för provtagning misstänkt för rattfylleri. 

00.13 Misshandel, Kungsgatan, Alingsås. En misshandeln sker på en restaurang på Kungsgatan. En man har fått en skada i ansiktet, men behöver inte vård av ambulans. Polis håller förhör med mannen samt vittnen, och en anmälan om misshandel skrivs.

00.42 Förgripelse mot tjänsteman, Stadens torg, Lidköping. I samband med att en man i 18-års åldern ska avvisas från platsen spottar han en av poliserna i ansiktet. Han sprang därefter från platsen, men polisen kunde springa i fatt honom. Händelsen kommer att utredas som förgripelse mot tjänsteman. 

00.43 Brand, Skånegatan, Borås. Polis och räddningstjänst skickas till Skånegatan, där en bil brinner. Brinner står parkerad mellan två andra bilar, och elden sprids till en av dem. Något misstänks ha kastats in i bilen som startat branden, och polis kontrollerar fem personer, alla män. En av dem har handskar på sig som luktar bensin, och dessa tas i beslag. En anmälan skadegörelse genom brand skrivs.

00.51 Trafikolycka, väg 1602 Fotskäl, Mark. Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till väg 1602 Fotskäl, där en singelolycka med en personbil inträffat. Bilenhar kört in i en stenmur, och fått kraftiga skador. Två personer i bilen tas ut av räddningstjänst, men samtliga som färdats i den förs med ambulans till sjukhus. Bilen kommer att bärgas under dagen. Föraren, en man, tas med för provtagning. Olyckan kommer att utredas som misstänkt vårdslöshet i trafik samt misstänkt rattfylleri.

03.09 Stöld genom inbrott, Grästorp. Polis skickas till en järnbutik, varifrån larm lösts ut. Polis söker i området men det finns inga personer kvar. En anmälan stöld genom inbrott skrivs. 

Misshandel, relation, Polisområde Storgöteborg. Polis skickas till en bostad där en kvinna uppger att hon blivit misshandlad av mannen hon har en relation med. Mannen grips av polis som misstänkt för misshandel. Kvinnan har inte behövt vård i samband med händelsen. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.