10 april 08:10, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 40-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen person har gripits. Elva personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. Det ärende som sticker ut: 

00:13 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på länsväg 576 vid Bruseryd, Gislaved, vägrade en bilist stanna på polismannens tecken. Ett kortare förföljande inleddes då med hastigheter runt 160 km/h. Redan 00:17 tog färden slut genom ett lugnt stopp. Tre personer satt i bilen. Föraren, en man i 20-årsåldern, blev misstänkt för drograttfylleri. Passagerarna, män i 20-årsåldern, blev misstänkta för ringa narkotikabrott för eget bruk.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

* När det gäller gårdagens skottlossning i Värnamo har en man i 25-årsåldern anhållits skäligen misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. Det finns fortfarande inga uppgifter om att någon person kommit till skada. Förundersökningen leds nu av åklagare och frågor från media hänvisas till Åklagarkammaren i Jönköping.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.