10 april 08:10, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. 15 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. Det ärende som sticker ut: 

23:36 Polis och ambulans larmades till en sportbar i Finspång med anledning av bråk. När polis anlänt till platsen anträffades en skadad person. Mannen, i 20-årsåldern, ska ha blivit misshandlad med ett tillhygge. Han fördes med ambulans till sjukhus, vaken och talbar. I övrigt hänvisas frågor gällande skadeläget till sjukvården. En förundersökning gällande grov misshandel har inletts. Delar av aktuell lokal var under natten avspärrad men den avspärrningen har hävts. Polisen har pratat med vittnen på plats och gjort vissa beslag. I nuläget har ingen misstänkt person gripits. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolycka utan personskada, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.