10 april 08:10, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Södermanlands län. Ingen person har gripits. Sju personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning. Det ärende som sticker ut:

03:51 Polis, räddningstjänst och ambulans berodrades till Vingåkersvägen i Katrineholm med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska ett flerfamiljshus ha börjat brinna. Polis på plats har assisterat räddningstjänsten och en förundersökning gällande mordbrand har inletts. Lägenheten där branden ska ha startat har spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning. Ingen person ska ha skadats i samband med branden.  

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, tre viltolyckor utan personskador (vildsvin, hjort och rådjur) samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.