Uppdaterad 11 april 16:31

10 april 18:28, Skottlossning, Stockholm

Från Skarpnäck fördes en allvarligt skottskadad man till sjukhus med ambulans.

Polisen fick in samtal om skottlossning samt att en person låg ner i närheten av ett torg i Skarpnäck. Innan den skadade mannen fördes till sjukhus påbörjades livräddande åtgärder på plats.

Polisen har spärrat av platsen och den kommer undersökas av tekniker. Polisen är på plats för att ta reda på vad som har hänt. I de initiala uppgifterna har det kommit fram att några personer har sprungit från platsen i samband med ljuden av skott. Det finns även uppgifter att personer har lämnat med hjälp av fordon. Polisen är intresserad av alla iakttagelser oavsett om det handlar om fordon eller springande personer. 

I arbetet med att ta reda på vad som har hänt använder polisen bland annat områdespoliser, helikopter, utredare och hundpatruller.

Uppdatering klockan 23:55
Polisens arbete på brottsplatsen fortsätter, däribland den tekniska undersökningen. Den man som fördes till sjukhus är avliden, han är oidentifierad och i och med det har polisen inte underrättat några anhöriga. Brottsrubriceringen på den förundersökning som polisen bedriver är mord.

Personal från lokalpolisområdet Globen kommer under måndagen och nästföljande dagar ha en ökad bemanning i området. Den personalen kan svara på frågor och ta emot tips men de kan också hjälpa utredningspersonalen. 

Uppdatering den 11 april klockan 16.30
Den avlidne mannen är identifierad och anhöriga är underrättade. Det rör sig om en man i 20-årsådern.

Arbetet med utredningen pågår med flertalet resurser och polisen genomför olika utredningsåtgärder, bland annat dörrknackning och insamling och analys av tekniska spår. Ingen är i nuläget frihetsberövad i ärendet. 

Tipsa polisen

Den som har gjort iakttagelser om brottet eller har information i övrigt uppmanas att kontakta polisen på telefon 114 14 eller genom polisens tipsformulär (länken nedan). 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.