11 april 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Stefan Gustavsson samt Peter Adlersson.

22.58 Tibro, skadegörelse genom brand.
Brinner i gräset mellan gymnasiet och ishallen varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Vittne har sett hur några ungdomar hällt någon brännbar vätska i gräset i samband med branden. Polis kontrollerar två personer i området men kan inte i nuläget koppla dem till branden. Patrull har säkrat lite saker på platsen för teknisk undersökning, en anmälan skrivs.

23.03 Göteborg, skadegörelse.
Någon kastar in en sten genom en ruta till en bostad på Eketrägatan. Polis till plats som tar uppgifter för en anmälan. Ingen har sett någon person som kan sättas i samband med händelsen. Ingen har kommit till skada.

00.14 Göteborg, skadegörelse genom brand.
En bil brinner på Kosmosgatan varför räddningstjänst samt polis till platsen. Branden släcks av räddningstjänst och polis tar uppgifter för en anmälan. Vittnen såg hur några personer satte eld på bilen för att sedan hoppa in i en bil och körde från platsen.

03.13 Skara, skadegörelse.
En person får sin ruta till sin bostad skadad av något föremål. Polis till plats som även kan konstatera att även en grannlagenhet har fått en ruta skadad. Oklart vad som förorsakat skadorna i nuläget. Polis söker av närområdet men utan att hittat på någon som kan sättas i samband med det inträffade. Två anmälningar om skadegörelse skrivs.

04.28 Mariestad, brott mot knivlagen samt häleri.
En patrull stannar och kontrollerar en man på en cykel och då påträffas en kniv på honom som tas i beslag. Cykeln har han svårt att redogöra för hur han kommit över varför han även blir misstänkt för häleri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.