11 april 09:45, Trafikkontroll, Sollentuna

Berusad lastbilschaufför stoppades vid trafikkontroll.

Lastbilschauffören stoppade och kontrollerades vid en hastighet- och nykterhetskontroll på Stäketleden. Polisen uppmätte förarens hastighet till 99 km/h där den högsta tillåtna hastigheten är 80 km/h.

När polisen kontrollerade föraren mot sållningsinstrumentet för rattfylleri gav det positivt utslag. Han medtogs för fortsatt utredning angående misstänkt rattfylleri. I bevisinstrumentet uppmättes hans alkoholhalt till 0,21 milligram per liter utandningsluft. Föraren, en man i 35 års åldern, är misstänkt för rattfylleri. Polisen omhändertog hans körkort och Transportstyrelsen kommer besluta om hans körkörtsbehörighet ska återkallas eller inte.

Polisen har utrett detta enligt arbetssättet snabbare lagföring. I detta fall betyder det att föraren vet om när och var han kan ta del av handlingarna. Det är även bokat en preliminär tid för huvudförhandling i  Attunda tingsrätt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.