11 april 15:07, Stöld, Linköping

Stölder ur flera BMW-bilar i Linköping.

Mellan den 7-10 april har polisen tagit emot fem anmälningar som gäller stölder ur BMW-bilar i Linköping. 

Stölderna upptäcks på morgonen när bilägarna kommer ut till sina bilar och har skett under sen kväll eller natt. Det som tjuvarna är ute efter är ratt och teknik i instrumentpanelen. Oftast krossar tjuvarna en bilruta för att ta sig in i bilen.

Det är inte ovanligt att det sker en stor mängd brott under några dygn. Ofta är det ett eller ett par områden som drabbas per natt. Nästa natt byter tjuvarna plats vilket försvårar polisens möjligheter till spaning och brottsförebyggande arbete.

Nätterna 7-8/4 och 8-9/4  anmäldes två stölder ur BMW-bilar i Tannefors och nätterna 9-10 anmäldes tre stölder ur BMW-bilar i Gottfridsberg. Polisen har varit på plats och genomfört brottsplatsundersökningar men det finns i nuläget ingen misstänkt. 

Polisen arbetar aktivt för att förebygga dessa brott genom patrullering nattetid, både till fots och i fordon, men vill återigen uppmärksamma detta tillvägagångssätt. Om man ser något som verkar misstänkt så bör man skyndsamt kontakta polisen så att vi snabbt kan komma till platsen. Många verkar vara lite väl försiktiga med att använda larmnumret 112, men om man tror att man ser ett pågående brott, eller ett brott som precis har inträffat så är det rätt nummer att ringa. Har man uppgifter att lämna som inte är akut är telefonnumret 114 14 mer lämpligt.

Under första veckan i april anmäldes flera liknande brott i Norrköping, se länk. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.