Uppdaterad 12 april 06:18

11 april 18:00, Försvunnen person, Jönköpings län

Polisen söker efter försvunnen person i Taberg

Polisen söker efter kvinna i Taberg, Jönköping. Hon är i 65-årsåldern och är försvunnen sedan nio-tiden i morse. Kvinnan kan tänkas vara i behov av hjälp och anhöriga är oroliga.

Polisen misstänker i nuläget inget brott men vi vill ha koll på henne och behöver fler ögon än vi har själva. Därför är vi tacksamma för att du håller ögonen öppna oavsett var du befinner dig.

Signalement:

Kvinna i 65-årsåldern, hon var vid försvinnandet klädd i: Lila skor, lila/svarta byxor, lila jacka med luva.

Kvinnan har grått kort hår och är cirka 170 cm lång samt väger ca 60 kg.

Om du träffar på kvinnan är vi tacksamma om du kontaktar polisen på 112. Har du sett henne tidigare går det bra att ringa på 11414.

21:02 Kvinnan är fortsatt försvunnen och beslut är taget om att inleda LSO, alltså räddningtjänst enligt "Lag  om skydd mot olyckor" 

Med räddningstjänst avses i lagen de räddningsinsatser som staten eller kommunerna skall ansvara för vid olyckor och överhängande fara för olyckor för att hindra och begränsa skador på människor, egendom eller miljön.

Polisen söker också med värmekänslig drönare. Med LSO ökar också möjligheten att få hjälp av försvaret att få hjälp med sökandet. 

22:12 Polisen jobbar på i sökandet. Just nu är fyra hundpatrulter ute i otillgänglig terräng vilket gör sökarbetet svårare. Temperaturen ligger på cirka 3-4 grader. 

Det finns ingen sluttid bestämd, sökandet pågår så länge hundarna fungerar. 

20220412, 06.17 den försvunna kvinnan har kommit tillrätta. Hon har själv kommit till ett hus där hon knackade på och sökte hjälp. Hon var nerkyld men oskadd. Polisinsatsen avslutas och det finns ingen misstanke om brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.