12 april 07:47, Mord/dråp, försök, Gislaved

Två gripna och anhållna för försök till mord.

Polisen har under natten arbetet med en händelse som inleddes med ett samtal under gårdagkvällen den 11 april 2022 vid 22-tiden då det kom ett samtal till polisen om att höga smällar hade hörts i en mindre ort i Gislaveds kommun. 

Polisen åkte till platsen och började arbeta med att utreda vad som hänt. En förundersökning om försök till mord påbörjades och vid 01-tiden anträffades två misstänkta personer, båda män i 25-årsåldern. De hämtades först in till förhör på polisstationen och efter förhöret kontaktades en jouråklagare som fattade beslut vid 01.40-tiden om att båda två skulle anhållas, skäligen misstänkta för försök till mord.

Ingen skadad person har anträffats.

Polisen har ingen ytterligare information att lämna i ärendet. Frågor om utredning för ställas till förundersökningsledaren på åklagarmyndigheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.