Uppdaterad 13 april 20:38

12 april 17:04, Försvunnen person, Ljusdal

Polisen i Hälsingland söker försvunne 65 åriga Elisabet och hennes personbil VW Passat mörkgrå som saknas från Järvsö

Elisabet har anmälts saknad av vänner och anhöriga. Hon bor i Arboga men har sin fritidsfastighet i Järvsö. Vid kontroll i hennes bostad i Arboga så var den tom.

Elisabet är frisk och pigg. Hon är ofta ute och går med sin hund en stor hund, en Berner sennen. Hon var synlig vid brukshundklubben på söndagen då det åts middag i klubblokalen. Efter den middagen så tyder allt på att hon inte har återvänt till sin fritidsfastighet i Järvsö.

Elisabets personbil en Volkswagen Passat av 2020 års modell i mörkgrå färg saknas också. Bilen är efterlyst i hela Sverige.

Polisen har gjort eftersök med polispersonal runt fastigheten där Elisabet vistats men det har inte givit något resultat. Helikopter kommer att söka efter hennes bil i området och längs vägar.

Polisen söker framförallt uppgifter om Elisabet och om man har gjort iakttagelser av hennes personbil.

Sista iakttagelsen av Elisabet då var hon fritidsklädd. 

Iakttagelser och tips lämnas till polisen på telefon 114 14 eller mail. Akuta uppgifter till polisen om händelsen meddelas på telefon 112.

Uppdatering klockan 15:15 13 april

Elisabets bil har anträffats vid Kyrkbybadet i Järvsö. Det finns inga spår vid bilen som visar i vilken riktning hon ev. har lämnat bilen. Det finns inga spår efter hennes hund intill bilen. 

Enligt uppgifter från personer i området så har man sett bilen parkerad på plats sedan måndags morgonen.

Polisen fortsätter söka med poliser i området och med helikopter. 

 Uppdatering kl. 20:34, 13 april

Rådande omständigheter kring den försvunna kvinnan i Järvsö har gjort att polisen inte längre letar aktivt. Sökinsatsen avslutades 20:00 under onsdagskvällen. Ärendet lämnas nu över till LPO Hälsingland som kommer att arbeta vidare i ärendet. Detta efter beslut av vakthavande Befäl. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.