13 april 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

Under senkvällen är det en kvinna som ringer från Fyrbodal och uppger att hon blivit slagen och hotad till livet av hennes före detta man. Polis åker till platsen och mannen grips misstänkt för misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak. Kvinnan var inte i behov av sjukhusvård.

00.34 Göteborg, rån
Vid Kalendervägen är det en man i 50-årsåldern som uppger att han blivit nedsparkad bakifrån på väg hem till Fastlagsgatan av någon okänd person. Han uppger att han tappade medvetandet och när han vaknade saknades mobiltelefonen.

01.53 Skara, skadegörelse
Någon boende vid Vinkölsgatan, S:T Anne Äng ringer och uppger att någon går runt och krossar rutor till lägenheter i området. Polis kommer till platsen och klan konstatera att fyra rutor är krossade till olika lägenheter. Polisen spanar i området men hittar ingen misstänkt.

02.49 Göteborg, försök till stöld
Vid Sisjö Kullegata på Renta grips två män under pågående inbrott. De hade klippt upp ett hål i staketet och tagit sig in på området. De båda blev senare anhållna av åklagare.

03.37 Göteborg, skadegörelse
Vid Prikyckegatan grips en man misstänkt för skadegörelse efter att hoppat på parkerade bilar. På plats kan polisen konstatera att en parkerad bil blivit utsatt för skadegörelse.

06.24 Mölndal, trafikolycka
På E6 vid Åbromotet sker en flerbilskrock och när polisen kommer till platsen är det en av förarna som blåser positivt i sållningsinstrumentet och får följa med för provtagning misstänkt för rattfylleri. Inga uppgifter om personskador.
 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.