13 april 06:45, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00  hanterat ett 50-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen person har gripits. Fem personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Lyckad insats av polisens förhandlare

01.15 Polisen kallades till en adress i Eksjö med anledning av att en person hade uppgett att hen inte mådde bra psykiskt. Det framkom också att hen hade tillgång till ett vasst tillhygge.

Polisen lokaliserade personen till en lägenhet och säkrade platsen runt om för att undvika kontakt med andra personer innan läget var under kontroll. Det visade sig finnas ytterligare tre personer i lägenheten men ingen av dessa hade skadats.

Polisens förhandlare tillkallades och fick kontakt med personen på telefon. Det renderade i ett längre samtal som slutade med att personen självmant kom ut ur lägenheten och kunde säkras av polis utan att någon skadades.

03:54 Personen får den vård hen behöver för tillfället och är inte misstänkt för brott i samband med denna händelse.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.