13 april 07:22, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Rån vid resecentrum i Linköping

22:20 En pojke i 15-årsåldern rånades på sin jacka under hot med ett vasst tillhygge vid resecentrum i Linköping där bussarna (läge E) går mot Malmslätt. Det var tre maskerade individer efter rånet lämnade platsen. Ingen person skadades fysiskt.

Polisen är intresserad av iakttagelser från platsen för att kunna sätta stopp för fortsatt brottslighet och hålla Linköping tryggt.

Misstänkt i Norrköping greps med hjälp av iakttagelser

00:18 Polisen kallades till Söderstaden i Norrköping. En kvinna hade utsatts för ett rån och försök till våldtäkt.

Med hjälp av iakttagelser från allmänheten kunde en man i 55-årsåldern gripas. Han är nu anhållen misstänkt för rån och försök till våldtäkt.

Stöld ur BMW i Norrköping

05:27 Polisen kallades till Skiftesgången i Norrköping.  En BMW hade drabbats av inbrott och bilens display hade stulits.

Det har skett ett flertal stölder ur just denna typ av bilar den senaste tiden. Polisen är angelägen om att få slut på detta. Allmänhetens iakttagelser är av yttersta vikt om vi ska lyckas. Tveka inte, ring oss om du ser något misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.