Uppdaterad 13 april 21:30

13 april 15:19, Stöld, Ljusnarsberg

En mindre hund stals utanför butiken Lådan, Verkstadsvägen 46 i Kopparberg på onsdagseftermiddagen.

Hunden som är en mindre grå och svart Yorkshire-terriertik hade bundits utanför butiken medan ägaren besökte butiken. Då ägaren kom ut upptäcktes det att någon stulit hunden. 

Stölden har skett mellan kl 14 och 15. Polis är på plats för att förhöra eventuella vittnen samt målsägaren som är en kvinna.

Den som tror sig veta något om stölden ombeds kontakta polisen via 114 14 och då uppge att det gäller stölden av en hund i Kopparberg. 

UPPDATERING KL 18:30 Hunden är åter hos sin ägare tack vare ett antal lokalt boende personer som spanat efter en bil som sågs i samband med hundstölden. De anträffade en liknande bil utanför en adress i en annan by i Ljusnarsbergs kommun. Med på plats var en anställd hos butiken Lådan. De ringde på hos de boende och då öppnade en man som den anställde direkt kände igen från övervakningsfilm från butiken som fångat hundtjuven på bild.

Den rådiga gruppen "spanare" bevakade bostaden och väntade tills polis kom till platsen och konfronterade hundtjuven som är i 55-årsåldern.

Hunden kunde återlämnas till sin ägare och hundtjuven är nu misstänkt för stöld. Han frihetsberövades inte men utredningsläget bedöms som synnerligen gott.

Heder åt "spanarna" med stort civilkurage som gjorde en extremt rådig insats. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.