13 april 17:43, Trafikkontroll, Östersund

Resultat efter trafikpolisen i Östersunds arbete i trafiken, på skoter och på väg, under dagen.

Skotertrafiken har kontrollerats på Vemdalsskalet.

- En minderårig skoterförare som kontrollerades saknade behörighet att köra skoter. En anmälan gällande olovlig körning upprättas. En vuxen person misstänks i samband med detta för tillåtande av olovlig körning.

- En skoterförare har fått ordningsbot för att inte ha använt hjälm.

- En flygande inspektion av en skoter har genomförts. Brister har påträffats.

Trafikkontroller på E45 mellan Östersund och Svenstavik samt på riksväg 84 mellan Hede och Lindsell har genomförts.

- I samband med detta har tolv förare fått ordningsbot för hastighetsöverträdelse. Två av dessa har fått sitt körkort omhändertaget. Den högsta uppmätta hastigheten var 128 km/h på en 80-sträcka.

- En förare har fått ordningsbot på grund av obetald fordonsskatt, en förare har bötfällts för att ha överskridit heldragen linje i samband med omkörning och en förare har fått ordningsbot för att inte ha anpassat avståndet till framförvarande fordon.

- En förare misstänks för rattfylleri och olovlig körning. Ärendet har hanterats enligt arbetsmetoden ”Snabbare lagföring”. Föraren har erkänt brotten och skrivit på en fullmakt till polisen med ett bötesbelopp på 5700 kronor som sedan ska fastställas av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.