14 april 06:57, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Åsa Willsund. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 45 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

01:12 Polisen larmades till en krog på Svavelsticksgränd i Jönköping. En ordningsvakt hade omhändertagit en man i 20-årsåldern som hade tagit strypgrepp på en kvinna, hon är i 25-årsåldern. Polis åkte till platsen. Mannen greps misstänkt för ofredande. Mannen har ännu inte kunna höras på grund av sin berusningsnivå. Kvinnan ska inte ha fått allvarliga fysiska skador.

02:13 En polispatrull befann sig på Hamnpiren i Jönköping för att hantera ordningsstörningar kopplat till kroglivet. Då fick patrullen vetskap om en misshandel som ska ha inträffat på Hamnpiren i närtid. En man misstänks för att ha misshandlat en annan man. Den misstänkte greps, händelsen rubriceras som misshandel. Under fredagsmorgonen anhölls mannen efter åklagarbeslut. Den misstänkte är i 20-årsåldern, det är även den drabbade. Polisens presstjänst har inga uppgifter gällande den drabbades skadeläge men han var vaken och talbar.

02:51 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på riksväg 27 Forsheda, Värnamo. Bilisten, en man i 35-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan och i bilen påträffades misstänkt narkotika. Mannen misstänks för ringa narkotikabrott innehav och drograttfylleri. Han blev gripen eftersom att han saknar hemvist i Sverige och att det därmed finns en risk att han annars lämnar landet och försvårar den rättsliga processen. Under fredagsmorgonen valde åklagare att mannen skulle anhållas.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.