Uppdaterad 14 april 23:48

14 april 15:25, Polisinsats/kommendering, Linköping

Allmän sammankomst i Skäggetorp

15:15 En allmän tillståndsgiven sammankomst skall hållas 15:30 i Skäggetorp.  Det finns individer på platsen som uppträder maskerade och kastar sten mot polisen.

Det är för tillfället svårt att med bil ta sig in i Skäggetorps centrum.  Polisen har stora resurser på plats för att trygga säkerheten.

15:34 Polisen hanterar vad som betecknas som våldsamt upplopp.  Polisbilar har skadats, det finns inga rapporter om skadade personer.

15:40 Den tillståndsgivna sammankomsten har inte startat.

15:56 Polisen gör en omgruppering och har dragit sig tillbaka från Skäggetorps centrum. 

16:22 Sammankomsten har ännu inte kunnat starta då polisen fortfarande hanterar ett våldsamt upplopp.

En polisbil har förstörts genom brand.

16:52 Läget är fortfarande fryst. Sammankomsten har inte påbörjats.

17:40 Polisen har gripit två personer för våldsamt upplopp. Fem personer har omhändertagits för ordningsstörning. Tre poliser har förts till sjukhus. Två av dem har lindriga skador och den tredjes skador är för närvarande inte kända för polisens presstjänst. Mer resurser har kallats till Linköping både inom polisregion Öst och utifrån.  

18:55 Polisen möttes redan innan den tillståndsgivana sammankomsten i Linköping av ett våldsamt upplopp. Detta hindrade sammankomsten från att börja och nu har tiden runnit ut. . Av den anledningen har det beslutats att upplösa även den till 18:30 planerade sammankomsten i Norrköping.

20:10 Lokalpolisområdeschef var tillgänglig för frågor.

Ann-Christine Rehnström, chef för lokalpolisområde Linköping, fanns tillgänglig för att svara på frågor om kvällens händelser i Skäggetorp. 

Hon nåddes på telefon men har nu avslutat för kvällen. 

23:41 Två män i 30årsåldern som greps misstänkta för våldsamt upplopp är nu anhållna misstänka för våld mot tjänsteman samt våldsamt upplopp.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.