16 april 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

19.44 Göteborg, rån
Vid Lilla Bommen har en man i 20-årsåldern blivit rånad på två mobiltelefoner. Två män kom fram och drog omkull honom och tog stryptag på honom. I samband med detta tog de hans mobiltelefoner och försvann från platsen. Den rånade mannen klarade sig utan skador och en anmälan om rån har upprättats. Inga misstänkta i ärendet för närvarande.

00.09 Falköping, stöld
På Mossvägen har det varit inbrott i tio slambilar som stod parkerade. Man har stulit verktyg genom att bryta upp luckor på lastbilarna. I nuläget är det okänt värde på de stulna verktygen.

03.09 Alingsås, försök till rån
På Hagavägen har två gärningsmän försökt att råna en man i 65-årsåldern på värdesaker. Först fick han en spark över näsan och därefter har de sparkat och hoppat på honom. Sen försvann de dock utan att få med sig något. Mannen fördes till sjukhus med bruten näsa och en bruten handled. Anmälan om försök till rån men ingen misstänkt i nuläget.

06.12 Härryda, drograttfylleri m.m.
På riksväg 40 vid Ryamotet stoppas en bilist för kontroll. I bilen färdades två män i 30-årsåldern och i bilen hittades narkotika. Föraren misstänks för drograttfylleri och tas med för provtagning. Passageraren misstänks för innehav av narkotika. Narkotikan tagen i beslag.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.